От сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка зависи и сигурността и стабилността

...
От сигурността в региона на Близкия изток и Северна Африка зависи и сигурността и стабилността
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с египетския президент Абдел Фатах Ас-Сиси

От сигурността в района на Близкия изток и Северна Африка зависи и сигурността и стабилността на Европа - към това се сплотиха българският държавен глава Румен Радев и египетският му колега Абдел Фатах ас Сиси в Кайро.
 
В рамките на формалното посещаване на Румен Радев в египетската столица е било разисквано и развиването на двустранните връзки между България и Египет в разнообразни области, а българският президент насочи покана към Ас Сиси да посети България.

„ Имахме опцията да обсъдим провокациите пред нашия район, както и общите дейности в отговор на тези провокации, тъй като никоя страна не е способна да се оправи сама през днешния ден “, сподели президентът Румен Радев.
 
„ Направихме и изчерпателен обзор на нашите двустранни връзки. Със удовлетворение констатирахме положителната правно-договорна база. Тя обаче има потребност от нови съглашения, които да отговорят на нашите нараснали упоритости. Обсъдихме и бъдещото сключване на споразуменията за взаимна комисия за съдействие, за бизнес съвет “, уточни президентът Румен Радев, като добави, че ще бъдат подписани други значими съглашения.

„ Заедно търсим мерки, които да не се изчерпват единствено с търговия. Вече търсим взаимни производства, съдействие в региона на вложенията и взаимно излизане на трети пазари. Тук капацитетът е огромен “, означи Радев.
 
„ Важно е, несъмнено, и военно-техническото съдействие, в което имаме обичаи, които, сигурен съм, ще бъдат увенчани с нови значими съглашения.
 
Обсъдихме и съдействието в региона на въздушния и морския превоз, тъй че да могат нашите жители да поддържат връзка доста по-лесно между тях. Това е значимо изискване за триумф в бизнеса и туризма “, допълни Румен Радев.

„ Друга предпочитана област, в която отбелязахме бъдещо взаимоотношение, е енергетиката. Защото Египет и България могат да предложат опция за диверсификация на доставки и направления, изключително във връзка с природния газ.
 
Перспектива има и в нашето съдействие в автомобилната промишленост, на електрически машини и уреди, в хранително-вкусовата индустрия, селското стопанство и доста други значими браншове “, сподели още президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР